В ОДЕСІ ДО ДНЯ ПОВІТРЯНИХ СИЛ ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА ВОЄННИХ ФОТОГРАФІЙ

Напередодні Дня Повітряних Сил ЗСУ у Літньому театрі Міського саду Одеси відкрилася фотовиставка “Ангели Чорного моря” відомого військового фотографа та волонтера Дмитра Муравського. Про це повідомили у прес-службі Повітряного командування “Південь”. 

У рамках проєкту представлено дев’ять, зроблених над акваторією Чорного моря, фотознімків з бойовими літаками Повітряних Сил України. 

Усі роботи надруковані на надлегких алюмінієвих панелях із застосуванням цифрових технологій високоточного друку. За словами Дмитра Муравського, білого кольору на фото лише ракети, що надає певного драматизму, начебто підкреслюючи справжнє призначення цих гарних і потужних гібридів машини та людини. “Особливу увагу ми приділили тим роботам, де море подарувало нам живу та дзеркально-рефлексуючу поверхню. Ми використовували дзеркальний полірований алюміній. Спеціально обраний ракурс джерел штучного світла дає той ефект, який ми бачимо на відео в момент зйомки. Ще одна інновація була спрямована на підвищення реалістичності деяких робіт. Виявилося, що за допомогою традиційних технологій практично неможливо реалістично роздрукувати зображення з дзеркальною поверхнею з відображенням сонця, тому ми вперше використовували для цього дзеркальний алюміній і деякі особливості при зйомці в контровому світлі”, – розповів фотограф. В об’єктив фотографа потрапили літаки типів МІГ-29, МІГ-29УБ, СУ-25, СУ-27 та СУ-27УБ із бойовим озброєнням на борту. Зйомка проводилася безпосередньо з відкритої рампи літака Ан-26, спеціально підготовленого для цього завдання, а також з борту СУ-27УБ. Знімки були зроблені як із максимально низької висоти, де маневрували пілоти при нанесенні ударів по поверхні землі, так і з висоти 33 тисячі футів (10 кілометрів) над землею. Автору вдалося відобразити на фотографіях унікальні моменти. Літаки зняті в таких ракурсах, які часто не помічають навіть льотчики під час польотів. В одній з робіт зображено унікальний момент парного пуску ракет класу повітря-повітря. Через швидкість пострілу його не тільки дуже складно зняти, а й самі стрільби бойовими ракетами трапляються досить рідко. Виставка відкрилася 5 серпня і працюватиме протягом наступного тижня. КІЛЬКА СЛОВ ПРО ФОТОГРАФА Дмитро Муравський – військовий фотограф, волонтер, учасник бойових дій, льотчик-спортсмен із двадцятип’ятирічним стажем, який протягом десяти років роботи на військових літаках здійснив близько тисячі самостійних вильотів. Як почесний фотограф Королівського аероклубу ROYAL AIRSQUADRON Дмитро Муравський брав участь в експедиціях до Великобританії, Франції, Ізраїлю, Йорданії та України. Фотографії, які Дмитро зробив у районі АТО в період з 2014 по 2018 рік, стали частиною книги “Крізь війну. Погляд волонтера”, англомовну версію якої було представлено в Брюсселі у штаб-квартирі НАТО. Персональні виставки фоторобіт Дмитра широко відомі у всьому світі та були представлені у штаб-квартирах НАТО та ООН, Генеральній асамблеї ООН, Верховній Раді України, Адміністрації Президента України та Кабінеті Міністрів України. © https://od.vgorode.ua/ukr/news/sobytyia/a1215552-v-odesi-do-dnja-povitrjanikh-sil-vidkrilasja-vistavka-vojennikh-fotohrafij

Розкажіть нам про свої думкиНаписати повідомлення

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Повернутися до Нагору
Повернутися до Нагору
Закрити Збільшення
Context Menu is disabled by theme settings.